Skriverier

november 24, 2009 at 7:28 am Legg igjen en kommentar

Som varm mottaker av det meste med 2.0 som etternavn, er det muligens et paradoks at jeg er bekymret for det skrevne ord. Jeg leste et sted at ungdom i dag i sum skriver mye, mye mer enn tidligere generasjoner, men samtidig brytes tekstbolkene ned i små fragmenter av kommentarer, statusoppdateringer og flames. Er notatsjangeren på vei ut? Og er det PCen sin skyld?

Ja og nei.

Det å ta notater og samle dem i mer eller mindre organiserte arkiver er en teknikk som de aller fleste har bruk for. Samtidig vil notatene i aller størst grad brukes til én ting: Pugging til prøver og/eller eksamen. Jeg har mangfoldige esker med gamle notater fra skole og universitet som har tjent sitt formål, og som nå ligger der som tekst, bortgjemt og glemt. Notatene går fra å være aktive og klare til bruk, til å bli noe det er vanskelig å hente frem. JFGI, liksom.

Ett av møtepunktene mellom web 2.0 og notatteknikken, i et pedagogisk perspektiv, vil være målbevisst arbeid med wikier i klasserommet. Dynamiske notatblokker skapt i samarbeid mellom lærer og elever. Lett tilgjengelig informasjon, som kan kvalitetssikres og brukes uten å ødelegge ryggen under tunge esker. For tiden jobber jeg og min kollega Kristin Svendsen med et wiki-prosjekt på Dalane videregående skole. Vi har en noe forskjellig tilnærming til mediet, men i bunn ligger ideen om at samarbeid om tekst gir læring. Notatsjangeren møter web 2.0. Mulig det kommer til å fungere. Som Hildegunn sier: Følg med!1!!

Reklamer

Entry filed under: Uncategorized.

Vi vet jo hva vi snakker om It’s Learning: Make or break?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


november 2009
M T O T F L S
« mai   des »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Blog Stats

  • 4 339 hits

Nylige innlegg


%d bloggere like this: